אוכל בנורבגיה

עזרה בתכנון טיול לנורווגיה? השאירו פרטים 👇

#אוכל בנורבגיה
ראיתי שיש הרבה שאלות על מה אוכלים, איפה, ויש כמובן הרבה סקרנות, גם לי היתה סקרנות לפני שנסענו , כי ממה ששמעתי בשנים עברו, האוכל זה לא הדבר הכי חזק בנורבגיה…והוזהרתי מראש מהפיצות, מה שהתברר כנכון.
אז מסתבר שאכלנו מצויין, קודם כל חלה התקדמות גדולה בעניין הקולינרי בערים הגדולות, יש דור חדש של שפים ושפיות שלמדו לבשל במקומות טובים, והביאו איתם לנורבגיה הרבה ידע שבשילוב עם חומרי הגלם הטובים שיש לנורבגיה, מכינים אוכל ממש טוב.
דבר שני, אני וזוגי מאד אוהבים דגים ואת זה יש בשפע, בכל הצורות…ומה לעשות אנחנו גם חובבי מרקי דגים, שזה מהניסיון שלנו יש בכל מסעדה, מהנידחת ביותר באיזה כפר קטן, ועד למסעדות הכי הכי …
אז ככה, באלסונד אכלנו ארוחת ערב מעולה על גג מלון סקנדיק פארקן, מסעדה מצויינת, מרק לובסטר, דג בשמנת עם ירקות, וקרם ברולה אלוהי, בקושי הכניסו אותנו, כי לא הזמנו שולחן.
גם בקפיטריה של התצפית Aksla יש מרק ירקות ובשר טעים , עם קרקרים שהם קוראים לזה לחם, טוב, מילא.
באוסלו נהנינו מפוד טראקס וייטנמי באקר בריגה, מסטייק טוב בסטייק האוז, ומארוחה לא רעה באגון, שזו רשת שנמצאת בכל חור בנורבגיה, מזמינים בדוכן את האוכל ומשלמים, מקבלים מספר שולחן, כמו ב..אר קפה אצלנו, חחחחחח, יש מרק דגים, יש פיש אנד ציפס, לא חסר, לגמרי סביר גם המחירים.
נישנשנו גם סושי באיזה מקום באוסלו, טעים.
על הדרך לגיירינגר, ב Valldal, עומדת מסעדה עם ציור של תות שדה גדול , היתה בכלל נראית סגורה, אבל בעלת הבית, אשה ענקית שנראתה כמו טרול גדול, שראתה אותנו מציצים בחלון, פתחה את הדלת והזמינה אותנו במאור פנים להיכנס, אוכל בייתי חם וטוב, ועוגת תותים עם שמנת לא מן העולם הזה.
בגיירינגר אכלנו ארוחה אחת בבופה של המלון, מלון גרנדה פיורד , יקר אבל היה שווה כל קרונה.
בערב השני אכלנו בכפר בבראסרי, לא רע בכלל…ישבנו בחוץ על המרפסת שצופה לפיורד, היה כייף.
באולדן אכלנו באיזה פאב, היה בינוני אבל משביע.
בסנדנה במלון היחיד, אכלנו ארוחת שפית יקרה עד מאד, היה טעים, גם לא היה איפה לאכול שם במקום אחר.
בMaloy אכלנו ארוחת צהרים טרייה ומצויינת , של דגים ופירות ים.
וקינחנו בקפה ועוגה, בבית קפה סמוך, אני חייבת לציין שהעוגות בנורבגיה, טעימות מאד, גם אלה הקרמיות, וגם המאפים מבצקי שמרים, ויש גם הרבה עם פירות יער, ותותים.
בקאופנגר כשחיכינו למעבורת שתיקח אותנו לגודוונגן, עשינו פיקניק עם מצרכים מהסופר, היה משעשע וטעים, קניתי לחמניות חמות שיצאו מהתנור, בלי לדעת שהן נאפו כבר עם הגבינה וההאם בפנים.
בגודוונגן במלון יש מסעדה, יותר נכון שתיים, למסעדת פירות ים לא נכנסנו כי קצת שבענו מדגים , אבל במסעדה השנייה היה שוק כבש שהכניס אותנו לשוק, כמה שהיה טעים, הוגש על מצע של חיטה שבושלה בציר של הכבש, אכלנו שם גם מרק פטריות, ופורל כבוש, ובכלל היתה אוירה נהדרת, ערב חמים ונעים.
בפלאם נשנשנו קפה ומאפה בבייקרי.
בברגן אכלנו אוכל מעולה, עדיף להימנע מלאכול ממש בשוק הדגים, זה יקר ולא תמיד שווה, נישנשנו קצת, והבנו את הפרינציפ..
יש מסעדה ליד שנקראת Fish Me, יש שם מבחר ענק של כל מה שתירצו, כדאי להזמין מקום.
הסושי והסביצ'ה מעולים, לא פלא עם הדגים הטריים שיש להם, ישר מהים.
עוד מסעדה טובה Pengvenen, סוג של פאב עם אוכל נורבגי טעים.
גם בית הקפה בהר פלויאן, כשעולים עם הפוניקולר , ממש נחמד.
זה מה שאני זוכרת בגדול.. יש פירות נהדרים בסופרמרקטים, שווה להיכנס , הנסיעות ארוכות, ותמיד טוב שיש מה לנשנש בדרך.
אז לא להיבהל, יש מה לאכול.
יש המון מסעדות אסייתיות, ואיטלקיות, ונקניקיות בתחנות הדלק, למי שלא מפונק.
בתאבון לכולם, ונסיעה טובה.
#אוכל בנורבגיה
#אוכל בנורבגיה

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בנורווגיה מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על נורווגיה!

דילוג לתוכן